Özel dersin önemi yıllardır süregelmektedir. Ancak son senelerde önemi kat be kat artmıştır. Mesela TEOG sınavında matematikten 20 soru çıkmaktadır. 8. sınıfa kadar Taktir ya da Teşekkür getiren bir öğrenci ortalama olarak 20 sorudan en az 12-15 arasında soru yapmaktadır. Ancak siz öğrencinizin ilk yüzde 5 içersinde ve iyi bir okula girmesini istiyorsanız 20 Matematik sorusundan en az 19 soruyu doğru yapmalısınız.
Hem de başka derslerde ki kafayarınız da aynı olmalıdır. İşte özel ders Matematik amacıyla kalan 4-5 soruyu da çözebilmek amacıyla var. "Hocam Tamam da Benim Oğlum/Kızım 14 Matematik Sorusu Çözse İyi Bir Okula Yerleşemez mi" Yerleşir ama mahallenizdeki bir Anadolu lisesine yerleşir. O yetmez mi? Yetmez zira Üniversite sınavına hazırlanmak amacıyla mahalledeki Anadolu lisesinin eğitimi yetersiz kalır.
Düşünün Türkiye de kaç adet Fen lisesi var kaç adet iyi özel okul var kaç adet Anadolu Lisesi ve düz lise var hepsi de üniversite sınavlarına öğrenci yetiştiriyorlar. Sizin TEOG amacıyla o küçümsediğiniz 4-5 Matematik sorusu gelecekte öğrencinizin iyi bir üniversiteyi kazanması amacıyla 10 kat çaba sarfetmesine ve istediği bölüme gidebilmek amacıyla tekrardan tekrardan... sınava hazırlanmasına, vakit ve para harcamanıza sebep olmaktadır.
Ders çalışmak profesyonellik gerektirir. "Hocam Ne Profesyonelliği" dediğinizi duyar gibiyim ama ben 12 senedir eğitimcilik yapmaktayım. Çoğu öğrencinin dediği şu "Hocam Ders Çalışmaya Bir Türlü Başlayamıyorum, Başlıyorum Ama Uykum Geliyor, Odaklanamıyorum" bu cinsten serzenişleri hep duyuyorum. Yaşınız geliştikçe ilköğretim 8. sınıfa kadar ki eğitim sürecinizde ders çalışmasını öğrenememişseniz gelişen yaşınızda sınavlara hazırlanmak amacıyla çok zorlanacaksınız. Ders çalışmak çok sıkıcı bir hal alacak.
Bu tür halların yaşanmaması amacıyla profesyonel ders çalışmayı ve disiplini çocuğunuza en ufak yaşlarda vermelisiniz. Bunun amacıyla kendinizi yetersiz görüyorsanız bizlerden profesyonel destek alabilirsiniz.
Ağaç yaşken eğilir öğrencinin eğitim yaşamı süresince kafayarılı olması ve eğitim niteliği amacıyla onunla netlikle ilgilenin illa ki her öğrenci özel ders alacak diye bir kaide yoktur. Öğrencinizi dinleyin onu anlayın ve takip edin nelere gereksinimi olduğunu anlamaya çalışın hangi yaşta olursa olsun öğrencinizi kendi haluna bırakmayın.
Ben özel ders alıyorum net kafayarırım demek de doğru bir yaklaşım değildir. Her gün özel ders alsanız kendiniz o dersle baş kafaya kalmadığınız ve ders çalışmak amacıyla mücadele etmediğiniz prosese aldığınız özel dersten sıfır yarar elde edeceksiniz.